Digitale marketing, da’s creativiteit, maar natuurlijk ook data. Dat laatste is voor veel marketeers echter geen evidentie. Hoe moet je nu precies omgaan met GA4? Waar vind je wat en welke conclusies mag je eraan verbinden? Tijdens deze opleiding ontdek je niet alleen het belang van tracking (en wat de belangrijkste aandachtspunten en tools zijn), maar ook hoe je voorkomt dat je als marketeer verdrinkt in een zee van beschikbare datapunten.

Alles begint met tracking en data

Of je nu op grote of op kleine(re) schaal digitale campagnes of paid initiatieven hebt lopen: zonder tracking en data-analyse wordt het zeer moeilijk om de juiste conclusies te trekken en bijsturingen te doen. Elke marketeer moet op z’n minst kunnen meepraten over data, en liefst natuurlijk nog net iets meer.

Wil je op een juiste manier naar de juiste cijfers leren kijken en daar next steps aan verbinden? Dan biedt deze opleiding je daarvoor de basis.

  • Hoe haal ik relevante cijfers en inzichten uit GA4?
  • Hoe ga ik om met tracking en welke best practices bestaan hiervoor?
  • Vanaf wanneer stuur moet ik beginnen bijsturen?

Over Jef

Jef is digital strateeg, performance marketeer en UX-specialist bij Meteoris. Vanuit zijn achtergrond als specialist zit het belang van tracking en data-analyse 100% bij hem ingebakken. Hij schept graag orde in de chaos en zal altijd data gebruiken om business beslissingen te maken.