Wil je achterhalen welke KPI’s je moet monitoren en beïnvloeden om je go-to-market strategie in groene cijfers te krijgen? Dan is deze opleiding het perfecte duwtje in de rug. Tijdens dit opleidingsmoment krijg je de juiste handvaten en aandachtspunten aangereikt om je mannetje te staan tijdens interne rapportagemomenten. Je leert naar de juiste dingen kijken, en ontdekt welke acties je kunt ondernemen om je marketingaanpak te laten renderen.

KPI's die écht iets zeggen

Er zijn maar heel weinig marketingafdelingen die naar de juiste data kijken en op basis daarvan heel gericht hun initiatieven bijsturen. Te vaak primeren cijfers in de marge, die weinig of niets vertellen over hoe efficiënt ze vandaag bezig zijn. Dan blijf je natuurlijk in veel gevallen de foute dingen doen.

Wil je op een consistente manier kunnen meten of je inspanningen en investeringen effectief renderen? Dan mag je KPI’s en rapportage absoluut niet aan het toeval overlaten.

  • Wat is “sales velocity” en hoe moet je het gebruiken?
  • Wat zijn relevante KPI’s per fase in de buying journey?
  • Op welke benchmarks moet je mikken?

Over Nico

Nico is founder van en digitaal strateeg bij Meteoris. Dashboards, ratio’s en cijfers zijn helemaal zijn ding. Hij houdt ervan om de business uitdagingen van organisaties op te breken in werkbare initiatieven, en daar dan ook relevante KPI’s tegenover te zetten.